Voordelen lidmaatschap

Voordelen lidmaatschap 


AccreditatieEen werkend lid komt in aanmerking om individueel geaccrediteerd te worden als gezondheidscoach.

Netwerk
Je vergroot je netwerk door deel te nemen aan de activiteiten en online community.

Kwalititeit
Kwaliteitslabel: Je toont aan dat je voldoet aan het beroepsprofiel van gezondheidscoach.


ExclusiviteitToegang tot exclusieve info en laatste nieuwe ontwikkelingen met betrekking tot Gezondheidscoaching.


CertificatieprogrammaDe populariteit van gezondheidscoaching zit in de lift, waardoor de vraag naar kwalitatief opgeleide coaches groter is dan ooit.Het doel van deze certificering is om een ​​minimum niveau van bekwaamheid en competenties te bieden die noodzakelijk zijn tot het uitoefenen van de functie als gezondheidscoach. Navormingen


Om aan de kwaliteitscriteria te voldoen zal elke individuele gezondheidscoach zich permanent moeten bijscholen. De maatschappij is trouwens in continue evolutie. De beroepsvereniging kan – gezien haar unieke kennis van de noden en behoeften op  het werkveld – een rol spelen in de organisatie van opleidingen, seminaries, coachingstrajecten, congressen,… die de persoonlijke ontwikkeling en permanente bijscholing ten goede komen.


In onze kalender vindt u de actuele opleidingen die door de VVGC geaccrediteerd zijn. Organiseert u zelf een opleiding en wenst u deze te laten accrediteren, neem contact op via info@VVGC.be

Wat doet VVGC nog meer? • Navormingen op maat.


 • Organiseren van activiteiten voor leden.


 • Tot stand brengen en onderhouden van contacten met overheden en instituten, alsmede het geven van adviezen.


 • Participeren in (overheids)commissies die het doel hebben om richtlijnen, voorschriften en wettelijke bepalingen op te stellen, die van toepassing zijn voor deze vereniging, haar werkterrein en/of haar werkzaamheden.


 • Onderhouden van mediacontacten.


 • Ijveren voor vergoeding van gezondheidscoaching door zorgverzekeraars en andere instellingen.


 • Andere wettige middelen die bevorderlijk zijn voor het doel van de vereniging.

Lidmaatschap

Steunend lid


Je kan toetreden tot de VVGC als steunend lid, wanneer je beschikt over een  certificaat van opleiding als gezondheidscoach of gezondheidsconsulent of een gelijkwaardig buitenlands diploma. Als steunend lid maak je deel uit van de VVGC,  kan je participeren aan de verschillende vormingen,  maar je hebt het certificeringsproces niet doorlopen.

 


Werkend lid 

 

Je kan toetreden tot de VVGC als werkend lid indien je het individueel certificeringsproces hebt doorlopen en/of je in het bezit ben van een gecertificeerd diploma tot gezondheidscoach. Als werkend lid kan je participeren aan de verschillende vormingen, maar geniet je ook van de vele voordelen van de internationale certificering en krijg je toegang tot verschillende praktische tools.

 

 

Aspirant lid


Wie een door de VVGC geaccrediteerde of erkende opleiding tot gezondheidscoach* volgt, kan zich aanmelden als aspirant lid. Dat geeft je de mogelijkheid om al tijdens je opleiding in contact te komen met collega’s en deel te nemen aan activiteiten. Zo groei je geleidelijk in je nieuwe vak.

Het aspirant lidmaatschap duurt maximaal één jaar. Als dit niet binnen een jaar kan worden omgezet naar een regulier lidmaatschap omdat je bent afgestudeerd, eindigt het aspirant lidmaatschap automatisch na één jaar. Personen kunnen zich bij leven slechts éénmaal aanmelden als aspirant lid.

 

* De door de VVGC geaccrediteerde opleidingen zijn:

 • Bachelor Toegepaste gezondheidswetenschappen 
 • Syntra opleiding Gezondheidscoach

De door de VVGC erkende instituten zijn:

 • kPNI Belgium
 • Healthitude

Lidgeld

Tarieven lidmaatschap 2019€ 125 excl. BTW
Heb je vragen over lid worden? Stuur een mail naar info@VVGC.be   

VVGC


info@vvgc.be


Meet District 

Ottergemsesteenweg Zuid 808 b300

9000 Gent
Privacy Policy 

Vind ons ook op