Home


Welkom 


Welkom bij de Vlaamse Vereniging van GezondheidsCoaches (VVGC).

Deze vereniging bestaat uit professioneel geschoolde Gezondheidscoaches die kennis hebben over gezondheid, levensstijl EN coaching.  

Waarom een vereniging voor gezondheidscoaches?


Voorkomen is beter dan genezen. Een gezegde dat nagenoeg iedereen kent, maar vaak nog te weinig in de praktijk wordt toegepast.

Medische behandelingen bepalen immers slechts tien procent van de gezondheidswinst die kan worden geboekt. Toch gaat nog steeds 97 procent van de huidige budgetten naar die behandelingen. Onze levensstijl is daarentegen goed voor maar liefst veertig procent impact op onze gezondheid. Het is dus tijd om in te zetten op gezondheid en preventie. Zo zullen we bij heel wat mensen chronische ziekten kunnen uitstellen en zelfs vermijden.


Om hierop gepast in te spelen is er nood aan nieuwe profielen binnen de gezondheidszorg. Gezondheidscoaches zijn de profielen van de toekomst. Gezondheidscoaches helpen groepen in individuen om werk te maken van een gezonde levensstijl en deze te behouden. Ze werken hierbij evidence based op verschillende domeinen : voeding, beweging, slaap, ontspanning, stressreductie,…

 

Gezondheidscoaches werken bij voorkeur met programma’s en adviezen die gebaseerd zijn op robuust wetenschappelijk onderzoek en houden steeds het principe ‘primum non nocere’ voor ogen.

 Wil je jezelf certificeren als GezondheidsCoach? Lees dan verder over de voordelen van het lidmaatschap en het certificatieprogramma.


Missie en visie


Missie


De Vlaamse Vereniging van GezondheidsCoaches (VVGC) wil op een wetenschappelijk verantwoorde manier inzetten op levensstijlveranderingen om gezondheid te bevorderen en chronische aandoeningen die gerelateerd zijn aan een ongezonde levensstijl te voorkomen of te managen.

We focussen ons op volgende pijlers:


  1. Voeding
  2. Beweging
  3. Slaap en ontspanning
  4. Sociale relaties
  5. Stress

 

Gepersonaliseerd, preventief en participatief zijn de kenmerken  van gezondheidscoaching.


Onze visie

 

Als gezondheidscoach willen we de optimale voorwaarden creëren en ze toepassen waardoor mensen stappen zetten in de richting van een gezondere levensstijl en optimale levenskwaliteit.

VVGC


info@vvgc.be


Meet District 

Ottergemsesteenweg Zuid 808 b300

9000 Gent
Privacy Policy 

Vind ons ook op